#ZOETE INVAL

Als in Uden de pot kookt, bloeit de vriendschap
75 ZOETE INVAL
Gastvrij Gezellig Gezond

Geplaatst op: 20 Augustus 2013

Hier hou ik van!
Deel deze pagina

'


aug. '14: Status van dit initiatief. 

Het werkgroepje is druk doende sponsoren te vinden voor dit inititatief aanmelden kan

bij de stichting 3c in Uden

De Zoete Inval: Als in Uden de pot kookt, bloeit de vriendschap'
'De Zoete Inval: Als in Uden de pot kookt, bloeit de vriendschap' is een uniek boek in wording voor alle Udenaren, dat gaat over gemeenschapszin. In dit boek vertellen vijfenzeventig Udense inwoners over zichzelf, hun betrokkenheid met Uden, de buurt waarin zij wonen en wat hen zoal bezig houdt. We zoomen in op de relatie die deze Udenaren met Uden hebben, de manier waarop ze in het leven staan en wat ze verwachten van de toekomst in Uden. Ook beschrijven ze een recept, iets lekkers dat in hun leefmilieu veel gegeten wordt. Want eten verbindt! Kortom, Vijfenzeventig totaal verschillende mensen, afkomstig uit de diverse wijken en dorpskernen die Uden rijk is, aan het woord.

Waarom het boek 'De Zoete Inval'?
Uden kijkt naar de toekomst. We kunnen namelijk niet verwachten dat de overheid overal een antwoord op heeft. Mensen worden steeds nadrukkelijker betrokken bij hun eigen leefomgeving. En terwijl de overheid de noodzakelijke randvoorwaarden schept, zal onderlinge kracht in wijken een grotere rol gaan spelen in onze samenleving. Mede daarom is het belangrijk dat we elkaar leren kennen en investeren in de gemeenschap.

Dit is een initiatief van STIP en wordt geleid door Loek Borrèl, Tineke Reijbroek en Monique Kappé. Wil je meedenken en/of meedoen? Stuur dan een mailtje naar stipuden@gmail.com. Voor meer informatie ga naar www.stipuden.nl