#Eetbaar schilderij van streekproducten

Eetbaar schilderij van streekproducten 0

Onze regio barst van smaakmakers die samen een prachtig pallet creëren aan streekproducten. Uden brengt food weer dichter bij de mens.

Eetbaar schilderij van streekproducten 0

Brabant is dit jaar European Region of Gastronomy. Een titel om trots op te zijn. En zoals het echte Brabanders betaamt, wordt dit uitgebreid gevierd. In een Brabantbrede samenwerking, Brabant Celebrates Food genaamd, wordt onze provincie met spannende foodconcepten en smaakmakende events op bijzonder locaties nog maar weer eens goed op de culinaire kaart gezet.

Onze regio barst van smaakmakers die samen een prachtig pallet creëren aan streekproducten als Jan en Birgitte, de frambozen van Van den Broek Kleinfruit uit Heeswijk-Dinther, de Maashorst geitenkaas en het brood van de Kilsdonkse molen. Allerlei voedselproducenten en -verwerkers in en om Uden, van boeren tot broodbakker. Uden brengt food weer dichter bij de mens. 

Ook foodmarkt Lekker Uden, dat plaats vond in het laatste weekend van augustus, speelde in op de streekproducten uit de regio. Als je langs het decor van Lekker Uden liep zou je het liefst een hapje genomen hebben. Voedselproducenten uit de regio creërden samen met organisaties als Gemeente Uden, Rabobank Uden Veghel en ZLTO een prachtig eetbaar schilderij, van aardappelen, tomaten tot aan brood. Ze lieten daarmee de diversiteit zien van de voedselproductie in deze regio. 

Nieuwsgierig naar de streekproducten uit onze regio? Klik dan hier


Publicatiedatum: 13 September 2018 10:49

Deel deze pagina