#De week van: De Knoerissen

De week van: De Knoerissen 0

Uje en De Knoerissen, al 52 jaar samen carnaval :) Carnaval 2017 is inmiddels losgebarsten! Wij volgden de carnavalsavonturen van De Knoerissen op de voet. Benieuwd?

De week van: De Knoerissen 0

Uje en De Knoerissen, al 52 jaar samen carnaval…

Na de hevige storm van vorige week, is carnaval 2017 losgebarsten! De 60-plussers zijn daardoor donderdag de tent op de Markt ontvlucht naar het veilige Markant. Maar we gaan daarna weer terug naar de Markt: het bruisend centrum van Uden.

De Knoerissen zetten hun 52e Prins Porcellus voorop in een polonaise door Uden om iedereen aan te laten haken. Alleen dan wel met de sleutel van de burgemeester. Prins Porcellus komt overal in Uje binnen en vraagt jullie mee op reis te gaan naar het feest der zotternij. Samen met de bevriende carnavalsverenigingen, de kroegen aan het Sint Jansplein en de Markt. Op vrijdagmiddag schreeuwen en dansen de kinderen op het Big Event alle frustratie van sommetjes en taalopdrachten uit hun keeltjes. Langzaam overgenomen door hun ouders die ’s avonds bij Music am Markt hun Fingerspitzengefühl bezingen met Duitse bierpullen.

En terwijl de kroegen zich zaterdagochtend opmaken om ‘s middags duizenden mensen te ontvangen in de Ujese kroegentocht gaan de Oud Prinsen de Ujese zieken bezoeken. Ook zij verdienen een glimlach in deze dagen!

In de tent op de Markt is de baggemèrt een aloude plek om in traditionele kledij, kraampjes en muziek een brandewijntje met suiker weg te nippen, te kaarten, te buurten en het oude Ujese wij-samen gevoel te ervaren.  Om elf over elf uur op dinsdagavond steken wij de grote Knoeris in brand, de rook richting Veghel, de as voor het askruisje en de sleutel terug naar de burgemeester. Het was de skônste carnaval allertijden….. volgend jaar weer. Dor haauw ik oew aon!


Publicatiedatum: 02 March 2017 09:02

Deel deze pagina