#Blog: Sinterklaas

Blog: Sinterklaas 0

Sinterklaas: goedheiligman, kindervriend & gasthoofdredacteur @hierhoudenwevan

Blog: Sinterklaas 0

WIE? Sinterklaas
LEEFTIJD? Ik ben de tel kwijtgeraakt…
BEROEP? Zoete kinderen blij maken

"Nou jongens en meisjes, het was dit jaar weer een heel avontuur om in Nederland te komen. De dikke mist waar we met onze stoomboot in terechtkwamen, de sleutels van het pakjeshuis die even verloren leken en mijn ring! Mijn ring die kwijt was, waardoor het even spannend was of ik wel overal cadeautjes kon rondbrengen. Want, jullie weten nu hoe ik bij huizen binnenkom zonder schoorsteen, toch? Ik klop drie keer met mijn ring op de deur… en hop! Zo kunnen mijn Pieten en ik ieder huis betreden.

Gelukkig verliep mijn intocht in Uden véél beter! Want wat was het een feest hè? De muziek, meer dan honderd Pieten en jullie, lieve kinderen, die er allemaal waren om mij heel vrolijk welkom te heten. Ik moest er bijna een traantje van wegpinken, zó blij was ik om jullie weer te zien. En wat een plezier om met mijn lieve Amerigo over de Udense daken te rijden. Elk jaar sta ik weer versteld van hoe mooi Uden van boven is. De mooie koepels van de Sint Petruskerk, de lichtjes in de huizen die gezellig branden, in de verte de wuivende bomen van de Maashorst, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Ook de Pieten zijn he-le-maal dol op Uden. Die hebben vorige week bij Hullie nog het Pietenhuys ingericht, hoorde ik. Ze geven er iedere zondag een doldwaze, muzikale, avontuurlijke Pietenshow. Dat mag je eigenlijk niet missen! En op zondag 29 november gaan ze ook nog heel leuke dansshows weggeven tijdens de Pietenkoopzondag in het centrum, want dan zijn alle winkels open. Wat een drukte hè? En dat tussen de schoentjes vullen door! Gelukkig kan ik - als het nodig is - iedere avond nog snel even een uiltje knappen in het Udense Sinterklaashuis, voordat de Pieten en ik de daken op gaan. O, ik zie in Het Grote Boek dat jullie op zondag 29 november ook nog een kijkje kunnen nemen in het Sinterklaashuis. Dan ben ik druk aan het werk in het pakjeshuis, dus dan kunnen jullie eens rustig rondkijken. Ik zal zorgen dat ik mijn bed, bad en keuken bij vertrek schoon achterlaat. 

En nu ik toch aan het schrijven ben, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken voor alle mooie tekeningen, kleurplaten en knutselwerkjes die ik tijdens de intocht heb mogen ontvangen en die ik vaak ook in de verschillende schoentjes tegenkom. En wat ontzettend lief dat jullie zo aan Amerigo denken, hij smult van de Udense wortels en suikerklontjes. 

Nou, het is alweer laat, zie ik. Willen jullie weten wat ik vóór mijn verjaardag nog allemaal ga doen in Uden? Hou dan www.twitter.com/hierhoudenwevan in de gaten, daar hou ik jullie tot 30 november op de hoogte."


Publicatiedatum: 16 November 2015 10:37

Deel deze pagina