#Blog: Pablo Slenders

Blog: Pablo Slenders 0

Initiatiefnemer van United Festival, ondernemer en Udenaar in hart & nieren.

Blog: Pablo Slenders 0

WIE? Pablo Slenders

LEEFTIJD? 28 jaar
BEROEP? Zelfstandig ondernemer

“Ik ben geboren op Hofstukken en groeide op tegenover de Ujese friettent Nardje, waar ik in de zomer altijd mijn softijs met extra discodip en chocolade regelde. Na mijn studie in Nijmegen huurde ik een appartement in het centrum van Uden. Toen pas merkte ik hoeveel hart ik had voor mijn geboorteplaats. Mijn jeugd heb ik grotendeels doorgebracht bij de Pul en het jongerencentrum MC. Daar kreeg ik de kans om me te ontwikkelen op cultureel vlak, waar ik enorm dankbaar voor ben.”

“Tegenover die cultureel-rauwe kant die hiphopfeesten organiseerde en breakdance-les gaf, had ik ook een andere kant. Die van stille creatieveling. Ik kon verdwijnen in tekenen en ontwerpen. Rond mijn negentiende begon ik internet te verkennen. Tijdens mijn studie won ik op online platforms en kreeg opdrachten van over de hele wereld. Mijn trots: een Amerikaans baseball-logo voor The Downer Grove Dragons. Ook begon ik met het maken van websites, waar ik wat geld mee verdiende. Onlangs heb ik de grote stap gemaakt om fulltime voor mezelf te gaan werken. Een eng besluit, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.” 

“Op 11 april vorig jaar maakte ik een Facebook-evenement aan met de vraag: ‘zouden we een groot festival in Uden willen met DJ’s, verschillende area’s etc.?’. Nou! Dat heb ik dus geweten. Drieduizend mensen meldden zich in drie dagen aan. Op 14 april, mijn verjaardag, zat ik met een big smile een database te typen met alle mensen die mee zouden willen helpen. O-ver-wel-di-gend.Maar, durfde ik het aan om de sprong te maken? Ik schraapte al mijn dapperheid bij elkaar en besloot er voor te gaan. Ik wist dat ik het niet alleen kon, maar het ook niet alleen hoefde te doen. Uiteindelijk is United Festival een samenwerking geworden met veel enthousiaste mensen. Bijna een jaar later hebben we op moment van schrijven al meer dan duizend mensen op het terrein. En we hebben plannen die steeds concreter worden voor een grote beleving op 28 en 29 mei in het Sportpark. Ik had dit nooit durven dromen.”

“In plaats van na mijn studie uit Uden weg te trekken naar een grote stad, besloot ik nog even wat langer te blijven. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Ik zie heel veel mooie kansen. Zo ben ik samen met andere jonge ondernemers (de Misfits) bezig een visie voor Uden neer te zetten, waar we over een paar jaar van kunnen zeggen: we hadden het niet durven dromen, maar wat hebben we mooie dingen gedaan.”

Volg Pablo Slenders tot maandag 4 april via twitter@hierhoudenwevan.nl


Publicatiedatum: 29 March 2016 08:53

Deel deze pagina