#Blog: Jean-Louis van der Veen

Blog: Jean-Louis van der Veen 0

Jean-Louis van der Veen: organisator Uden on ice en afdelingsdirecteur Udens College | VMBO

Blog: Jean-Louis van der Veen 0

WIE? Jean-Louis van der Veen
LEEFTIJD? 57 jaar
BEROEP? organisator Uden on Ice en afdelingsdirecteur Udens College | VMBO


Uden … daar krijg je energie van!

"Hoewel ik ben opgegroeid in Cuijk, kwam ik al als klein kind veel in Uden. Mijn moeder is geboren en getogen in de Kerkstraat en we gingen regelmatig op familiebezoek bij oma en opa in Uden. Uden … geen stad, maar ook geen dorp. Geen kar die ratelt op de keien; wel een raadhuis met het Prilleke ervoor. Een zandweg tussen koren door, maar ook het vee en de boerderijen … Dat is nou juist wat Uden zo mooi maakt.

Na 30 jaar in Cuijk gewoond te hebben, was het voor ons een kleine stap om te verhuizen naar Uden. Cuijk – het dorp aan de Maas – is Brabant, maar Uden is meer Brabant. Dat past bij mij. Niet voor niets wonen mijn vrouw Gerty en ik hier nu al 27 jaar, samen met onze kinderen Liz, Bob en Jim. Hoewel de kinderen nu langzaam maar zeker uitvliegen.

Het was mijn werk in het onderwijs dat mij naar Uden bracht. Wat is het heerlijk om elke dag met de fiets naar het werk te kunnen! Maar ik geniet vooral van het werk zelf. Als afdelingsdirecteur op het vmbo van het Udens College mag ik werken met de mensen van de toekomst, oftewel de jeugd van tegenwoordig. De jeugd die flexibeler, creatiever, sneller maar ook communicatiever in het leven staat. Het houdt je jong en geeft mij nog altijd energie.

Energie krijg ik ook van gezelligheid en mooie evenementen. Vijf jaar geleden zwaaide ik als Porcellus XLVI de scepter over het mooie Knoerissenrijk. Ik hou van tennis en van LTC Uden, waar ik al twaalf jaar actief ben als bestuurslid en als voorzitter van de toernooicommissie. Hier kreeg ik de smaak van evenementen organiseren te pakken. Zes jaar geleden begaf ik mij met Frans Verwijst op glad ijs, door de organisatie van Uden on ice over te nemen. En nu staan we aan de vooravond van de veertiende editie. Dit jaar met een grotere ijsbaan en een compleet nieuwe Uden on ice Sfeerproeverij. Weer iets wat energie geeft! Mede dankzij veel vrijwilligers én verenigingen uit Uden gaan we weer een prachtig evenement neerzetten.

Wij hebben er zin in, jij ook? Hopelijk tot ziens bij Uden on ice!"

Volg Jean-Louis via Twitter @hierhoudenwevan tot en met 13 december.


Publicatiedatum: 08 December 2015 09:00

Deel deze pagina