#"BLOG: ‘Het lijkt wel of er iets in het Udense water zit’"

"BLOG: ‘Het lijkt wel of er iets in het Udense water zit’" 0

Gijs de Louw: Programmaregisseur bij De Pul en Hoofd Techniek, Events bij Markant Uden & gasthoofdredacteur @hierhoudenwevan

"BLOG: ‘Het lijkt wel of er iets in het Udense water zit’" 0

"Vanuit Zeeland fietste ik als klein pubertje naar het Kruisheren Kollege. Met ons bandje traden we op ons 16e op in Soos Plock en De Pul. En nu schrijf ik een blog over Uden, vanaf de bank in mijn woning in Zeeland. Je begrijpt, als het gaat om Zeeland bij Uden te voegen ben ik voor! Ik heb in Uden dan ook de twee leukste banen van de hele wereld. Programmaregisseur bij De Pul en Hoofd Techniek en Events bij Markant Uden.

En het lijkt wel alsof er iets in het Udense water zit. Ik heb het gevoel dat er steeds meer georganiseerd wordt. Als ik alleen al kijk naar de evenementen van het afgelopen jaar waar ik vanuit mijn werk midden in zit: Festyland, Koningsnacht LIVE, Muzikaal Uden, Business Event Secret Mission, De Kruisherenkapel, Kersenpop, Feestpaleis met Carnaval, de Udense Musical, Late Summer Jazz, Marquant Piquant en nu dus voor de tweede keer 24 uur Uden.
Wat is er nu mooier dan dat een gemeenschap als Uden zo actief is voor elkaar? Het is toch fantastisch dat carnaval op de markt in de tent van Circus Renz kan plaatsvinden? Het is toch geweldig dat er bij Muzikaal Uden een week lang een podium in de tuin van Sint Jan staat om daar lokale helden op te laten treden? En wie bij Di-Rect op het Sint Jansplein was tijdens Koningsnacht Live hoef ik niet uit te leggen hoe vet dát wel niet was! Daarom heb ik dus ook superveel zin in komend weekend. 

Ik kijk nu al uit naar al die beschuimde koppies tijdens de schuimparty, naar de zenuwen bij de lokale acts tijdens CULT24UUR en ook naar het massaal meegezongen ‘OEHOE’ bij Nielson tijdens Uden Live. Ik hoop dat ik ook nog tijd heb om even binnen te gluren bij ‘Welcome to Ibiza’ in Markant, of het discoskaten in het MC. Maar ook Thom Hoorweg op het terras bij Markant is de moeite waard… Phoe, het zal het me het weekendje worden, want ben niet zo’n held in kiezen :-)”

Volg de avonturen van Gijs de Louw via Twitter @hierhoudenwevan tot en met 7 september.


Publicatiedatum: 02 September 2015 10:02

Deel deze pagina