#Blog: Coen Grooten

Blog: Coen Grooten 0

Medewerker bij Graphiset, rapper/muzikant, organisator

Blog: Coen Grooten 0

Wie? Coen Grooten
Leeftijd? 46 jaar
Beroep? Medewerker bij Graphiset, rapper/muzikant, organisator

Yo, my name is Are MC. Dat is mijn artiestennaam, maar je mag ook gewoon Coen zeggen hoor ;-) Ik ben rapper, drukker, zaalvoetballer en jeugdtrainer bij UDI'19. Maar op de eerste plaats ben ik papa van Jill (10) en Mees (7) en 'lieve vriend' van Marisa.

Als jongste van een gezin met 6 kinderen verhuisden mijn ouders via Willemstad Curacao, Veghel en Boxtel naar de Duizendschoonstraat in Uden. Ik was toen net 3 jaar oud en woon dus al 43 jaar in Uden. Eigenlijk weet ik niet beter dan Uden. Ik heb hier al op 6 verschillende plekken gewoond en die bevielen allemaal.

Via de Paulusschool en de Merlet-mavo, kwam ik terecht op het Grafisch Lyceum in Eindhoven, samen met mijn Hip Hop vriend Martijn van Lanen (DTF). Zo kwam ik in het grafische vak terecht en inmiddels werk ik al 25 jaar bij Graphiset B.V. in Uden.

Ondertussen werd ik “kei gek” van muziek. Dat werd dan ook met de paplepel ingegoten. Mijn moeder Ellen speelde piano, broers Henk en Wim spelen in bands en broer Ad werd bekend met de band Pater Moeskroen. Toen ik 7 was, begon ik als drummertje bij de Udense Muziekschool en De Wiebert en later, begin jaren ’80, greep het Hip Hop-virus me. Ik heb geprobeerd te breakdancen en heb graffiti gespoten, maar kwam er al snel achter dat rapping en MC-ing mijn ding was en nog steeds is. Geïnspireerd door o.a. RUN-DMC begonnen we met vrienden voor het leven de rapgroep Dope Posse. Daarnaast ben ik ook alweer 25 jaar een vast bandlid van de funkband Seven Eleven. By the way, op vrijdag 2 september speelt Seven Eleven weer in De Pul!

Anderhalf jaar geleden nam ik samen met Henk Schroer het initiatief een muziekplatform te starten, genaamd Muziekcentrum Uden. Diverse onafhankelijke muzikale Udense partijen, zoals De Pul, De Stemvork, LEF Studio's en een tiental muziekdocenten en muzikanten, doen nu enthousiast mee om muziek in Uden in het algemeen te stimuleren. Daarin staat samenwerken en kruisbestuiven hoog in het vaandel. Naast dit alles ben ik tegenwoordig ook nog actief met het kunstproject Art-Attack, een initiatief van o.a. kunstenares Simone Boogers uit Uden. En onlangs ben ik gevraagd voor een dance-project genaamd MORF Experience.

Deze week zal ik jullie lastig vallen op Twitter. Better beware, keep that funk alive and put your Adidas on!


Publicatiedatum: 26 August 2016 09:30

Deel deze pagina