#Udens stedelijk groen

Udens stedelijk groen 0
Udens stedelijk groen 1
Udens stedelijk groen 2
Udens stedelijk groen 3

Groene gebieden die tot dicht in de woonwijken doordringen, waardoor je al snel het gevoel van ‘buiten wonen’ krijgt. In Uden heb je de natuur altijd dichtbij!

Udens stedelijk groen 0
Udens stedelijk groen 1
Udens stedelijk groen 2
Udens stedelijk groen 3

Meer informatie

Het is Uden gelukt om het landschap tot diep in de stad te laten doordringen. Op veel plaatsen zijn grote groenstroken en parken te vinden, die aansluiten op de fiets- en wandelmogelijkheden die naar het buitengebied leiden. Het Bevrijdingspark, Mellepark, Raampark, Bitswijkpark, het wandelpark in Sportpark Uden, de Stadsweide, het Zuiderpark en het Landschapspark A50 zijn voorbeelden van deze groene dooradering.

Met deze wandelparken heeft heel Uden de natuur om de hoek: rust en ruimte, veel afwisseling in beplanting en volop gelegenheid voor ontspanning en recreatie.

 

Bevrijdingspark

De lindelaan met grote lindes geeft het Bevrijdingspark haar structuur en verdeelt het park in 'n stedelijke promenade aan de zuidzijde en de dwaalroute aan de noordzijde van het park. Langs deze dwaalroute kom je van alles tegen: speelgelegenheid, bloementuinen, een openluchtlokaal voor scholen, intieme tuinen, variatie in seizoenen.

Het Bevrijdingspark is een prettige plek om te verblijven, zowel in de massa tijdens een zonnig openluchtconcert of n je eentje op een druilerige zondagochtend.

 

Stadsweide

Bij de afrit van de A50 naar het centrum van Uden ligt de stadsweide. Dit voormalige maïsveld is teruggebracht in haar natuurlijke staat, waardoor het aardkundig fenomeen de Peelrandbreuk bloot is komen te liggen. In de bloemrijke en natte vegetaties kunnen schapen heerlijk grazen. In de omheining zitten poortjes, waardoor wandelaars de stadsweide kunnen doorkruisen.

 


Publicatiedatum: 07 July 2014 10:00

Deel deze pagina

#Parkeren in Uden

Vind hieronder snel de (betaalde) parkeerplaats in de buurt van jouw centrumbestemming.
Klik op één van de P's voor het adres en de routebeschrijving.