#Natuurgebied De Kleuter

Natuurgebied De Kleuter 0
Natuurgebied De Kleuter 1

Een van Udens groene pareltjes met prachtige glooiende oevers, grasstroken, bosjes en struwelen met een grote variatie aan planten en dieren. Een absolute natuur- en milieutopper!

Natuurgebied De Kleuter
Kleuterweg/Oude Millsebaan
Uden

Natuurgebied De Kleuter 0
Natuurgebied De Kleuter 1

Meer informatie

Een van Udens groene pareltjes is het prachtige natuurgebied De Kleuter aan de Kleuterweg/Oude Millsebaan. De Kleuter met zijn prachtige glooiende oevers, grasstroken, bosjes en struwelen herbergt een grote variatie aan soorten planten en dieren. De Kleuter is een absolute natuur- en milieutopper. Het bijna tien hectare grote beheersgebied bestaat voor een groot deel uit water en natte oevers en voor het overige uit droge oevers, bermen en beplanting. De totale oeverlengte is ruim 1,5 kilometer.

Historie

Van oorsprong was De Kleuter een veel kleinere waterplas, ongeveer ´n kwart van het huidige oppervlak, maar toen al een eldorado voor salamanders, kikkers, padden en volgens overlevering zelfs ook voor (ring)slangen. De Kleuter werd gebruikt voor zandwinning en uitgebreid tot zijn huidige vorm en afmetingen. Door het aanbrengen van voedzamere grond en beplanting ontstond een echte visplas met een rijk biologisch leven.


Publicatiedatum: 05 July 2014 21:26

Deel deze pagina

#Hier vind je ons

Klik op de druppel voor het adres en de routebeschrijving.