#Tania Kross - Carmen

Tania Kross - Carmen 0

Met uitzonderlijk veel succes liet Tania Kross haar jeugddroom in vervulling gaan: een speciaal voor haar bewerkte versie van haar lievelingsopera Carmen.

Markant Uden
Markt 32
5401 GP Uden
0413 256110
informatiepunt@markantuden.nl

24 Februari 2019 20:15u € 32,-
Tania Kross - Carmen 0

Meer informatie

Met uitzonderlijk veel succes liet Tania Kross haar jeugddroom in vervulling gaan: een speciaal voor haar bewerkte versie van haar lievelingsopera Carmen. De voorstelling kreeg prachtige recensies en vond overal veel bijval. Tania weet heel Nederland mee te slepen in dit liefdesverhaal vol passie en verraad. Het meesterwerk van Georges Bizet met alle bekende aria’s en melodieën blijkt in een fris, modern jasje nog altijd onze gemoederen behoorlijk bezig te kunnen houden.

Op het lijf geschreven
De titelrol is Tania op het lijf geschreven: zij maakt van Carmen een vurige en krachtige, zelfstandige vrouw. Zoals Tania zegt: 'ik bepaal waar ik naar toe ga, ík bepaal op wie ik verliefd word, ík bepaal wie ik ben'. Nadat ze Carmen vertolkte bij onder andere de Staatsopera Stuttgart en op het prestigieuze Glyndebourne Opera Festival maakte Tania, met deze speciaal voor haar gemaakte versie, een tournee langs uitverkochte zalen door heel Nederland. In het voorjaar van 2019 volgt nog één succesronde van haar lievelingsopera. Tania zingt dan voor het laatst de rol waar ze als meisje, dat voor het eerst operamuziek hoorde, al van droomde.

Arrangeur Thijs Borsten combineerde de schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige dans uit de zuidelijke provincies van Spanje waar het verhaal van Carmen zich afspeelt en maakte zo een sprankelende, eigentijdse versie van Tania’s lievelingsstuk. Tania Kross wordt bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hens als Don Jose. We zien Carlos Denia, een van de beste flamenco-zangers van Spanje, als toreador Escamillio.


Publicatiedatum: 25 April 2018 13:06

Deel deze pagina