#Deep Purple in Symphony

Deep Purple in Symphony 0

In deze voorstelling wordt, voor het eerst sinds vele jaren in Nederland, het Concerto For Group & Orchestra ten gehore gebracht.

Markant Uden
Markt 32
5401 GP Uden
0413 256110
informatiepunt@markantuden.nl

23 Februari 2019 20:15u € 30,-
Deep Purple in Symphony 0

Meer informatie

In deze voorstelling wordt, voor het eerst sinds vele jaren in Nederland, het Concerto For Group & Orchestra ten gehore gebracht. Dit unieke muziekstuk (drie delen), geschreven door Jon Lord, de Hammond organist van Deep Purple, werd in 1969 voor het eerst uitgevoerd in The Royal Albert Hall, samen met het Royal Philharmonic Orchestra en natuurlijk Deep Purple zelf. Het stuk is daarna erg weinig gespeeld en dat heeft vooral te maken met het feit dat de partituur in 1970 zoek is geraakt en pas in 1999 door de Nederlander Marco de Goeij opnieuw op papier is gezet. Uiteindelijk heeft dat alleen maar bijgedragen aan de speciale status van dit werk.

Naast het Concerto wordt het publiek ook nog extra verwend met de bekendste en meest legendarische nummers van Deep Purple, zoals Child In Time en Smoke On The Water. Deep Purple in Symphony wordt in een unieke concertervaring, uitgevoerd door het gerenommeerde 110-koppige orkest van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile onder leiding van Jan Cober (gekozen tot beste harmonieorkest ter wereld) en The Group: Thijs Schrijnemakers (Hammond orgel), Marc Rutten (gitaar), Jan Formannoy (basgitaar), Jules Piters (drums) en Luc Devens (zang).


Publicatiedatum: 25 April 2018 13:06

Deel deze pagina