#De Uitdaging 2

De Uitdaging 2 0

In deze tweede uitdaging zijn popzangeres Kris Berry en de Ethiopische zangeres en danseres Minyeshu te gast.

Markant Uden
Markt 32
5401 GP Uden
0413 256110
informatiepunt@markantuden.nl

28 Maart 2019 20:30u € 16,-
De Uitdaging 2 0

Meer informatie

In deze tweede uitdaging zijn popzangeres Kris Berry en de Ethiopische zangeres en danseres Minyeshu te gast. Waar Kris geroemd wordt om haar loepzuivere stem en haar prachtige ingetogen liedjes zweept Minyeshu met haar dans en zang het publiek op tot grootte hoogte. Weet Thijs deze twee uitersten te verenigen tot een ongekende performance?

Over De Uitdaging
De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Grote namen als Tania Kross, Ernst Daniel Smid en Frederique Spigt stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties. Komend seizoen komt dit beproefde concept terug in het theater met een serie van drie unieke muzikale combinaties.

Thijs Borsten verzamelt al jaren bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in De Uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. De Volkskrant noemt het 'magisch' en Tania Kross vat het als volgt samen: "Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is als voedsel voor onze ziel."

Over Kris Berry
Kris Berry is de artiestennaam van Kristel de Haak, een Curaçaose zangeres en songwriter. In 2011 werd ze door Radio 6 uitgeroepen tot hét Soul & Jazz talent. Dat jaar stond ze ook op het North Sea Jazz Festival. In 2012 won ze een Radio 6 Talent Award. In 2012 verscheen haar succesvolle debuutalbum Marbles, waarmee ze door Nederland tourde en shows in Londen en Berlijn deed. In 2017 bracht Kris het album Berry Street uit.

Over Minyeshu
De Ethiopische zangeres Minyeshu woont sinds 1996 in Nederland en combineert Ethiopische dansmuziek met westerse elementen. Minyeshu werd rond haar veertiende ingelijfd door het grootste dans- en muziekgezelschap van Ethiopië: Het Nationale Theater. Naast het dansen zingt Minyeshu ook, met name bij de band Ambassal. In 2003 staat ze met Marco Borsato op het podium tijdens Friends for War Child. De jaren daarna doet Minyeshu in Nederland veel verschillende projecten met onder meer Zoumana Diarra, Het Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orkest en New Cool Collective.


Publicatiedatum: 25 April 2018 13:49

Deel deze pagina