#BALLET VAN TATARSTAN - ROMEO & JULIA

BALLET VAN TATARSTAN - ROMEO & JULIA 0

Romeo & Julia is één van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische traditie. Met dans van wereldniveau wordt dit ultieme liefdesverhaal tot leven gebracht.

Markant Uden
Markt 32
5401 GP Uden
0413 256110
informatiepunt@markantuden.nl

18 Januari 2018 20:15u € 32,50 Aanvang: 20.15 uur
BALLET VAN TATARSTAN - ROMEO & JULIA 0

Meer informatie

Romeo & Julia is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische traditie. Met het beroemde verhaal van Shakespeare als basis, schetst deze voorstelling de geschiedenis van een onmogelijke liefde.

Romeo en Julia hebben hun hart aan elkaar verpand, maar omdat hun families al generaties lang ruzie hebben, kan het niks worden tussen de geliefden. Dus als ze trouwplannen maken, wordt het huwelijk aan alle kanten gedwarsboomd, met tragische gevolgen.

In de fantastische muziek van de beroemde componist Prokofiev weerklinken de hartstocht en dramatiek die deze choreografie verbeeldt. Met dans van wereldniveau brengt het ballet van de Staatsopera van Tatarstan dit ultieme liefdesverhaal in heel Europa met succes tot leven. Hun weelderige kostuums geven de voorstelling kleur en dynamiek. Ook de decors zijn indrukwekkend: die bieden een betoverende achtergrond voor onder meer de uitbundige feesttaferelen in het verhaal en natuurlijk de beroemde balkonscène, die het symbool werd van de romantiek. De passie van de dansers en de hartverscheurende ontmoetingen tussen de geliefden maken van deze voorstelling een aanrader voor alle generaties met een gevoelig hart.


Publicatiedatum: 30 November -0001 00:00

Deel deze pagina