#Houtdag met markt

Houtdag met markt 0

Tevens kun je om 10.30 uur met een gids op pad voor een mooie struintocht door het bos. Vind je een mooi stukje hout dan mag je daar op het erf van het natuurcentrum een

Houtdag met markt

Natuurcentrum de Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode
0412 - 611945
info@natuurcentrumdemaashorst.nl

18 Augustus 2019 10:30u tot
18 Augustus 2019 16:00u
€ 3,50 De wandeling kost voor een volwassene €3,50 en €2,50 per kind. De houtmarkt is gratis
Houtdag met markt 0

Meer informatie

Een groot deel van De Maashorst bestaat uit bomen. Hoge, lage, jonge, oude, loof-, naaldbomen…. Veel bomen zijn ooit geplant voor het hout, waar zo veel nuttige en fraaie dingen van te maken zijn. Tegenwoordig is die houtproductie in De Maashorst veel minder belangrijk en gaat het vooral om de natuurwaarde. Met een ervaren IVN natuurgids gaan de deelnemers lekker struinen in het bos en eens kijken wat er allemaal te beleven is. De struintocht duurt ongeveer 1,5 uur. Voor deze tocht kan men reserveren op de website.

 

Op de houtmarkt is er van alles op het erf van het natuurcentrum te doen dat met hout te maken heeft. Er zijn diverse ambachtslieden die houten producten maken en verkopen. Wat te denken van pennen gemaakt van dennenappels of tolletjes gedraaid van hout? Ook kun je schilderen op hout of een lepeltje maken van gevonden hout. Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes te doen die van hout gemaakt zijn of met hout te maken hebben. Wilgentenenvlechters laten zien wat je met wilgentenen allemaal kunt doen en kinderen mogen bij hen ook iets maken. De beeldhouwers van Creapoelka uit Demen laten eigen werk zien en gaan hout bewerken en bij hen mogen zowel kinderen als volwassenen samen een mooie totempaal maken! Ook kun je zagen bij de boswachter van Staatsbosbeheer. Uiteraard kan er ook fijn gespeeld worden op de houten speeltoestellen op het erf. De markt duurt tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom bij het natuurcentrum op 18 augustus bij de oergezellige houtdag in de vakantie. Kijk voor meer informatie over de deelnemers aan deze dag op onze website!


Publicatiedatum: 12 August 2019 10:04

Deel deze pagina